Известие

Collapse
No announcement yet.

Помогнете ми при избор на 159 TI vs BMW 530xd и Ауди А6 3.0 quattro

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
    Айде да внесем малко конкретика - според вас кое е по-добър избор - е90 320 д или 159 1.9 ждт? И двете със стандартно оборудване, без М и ТИ?
    Ако кажеш за какво за теб е по-добро, тогава ще имаш и по-конкретен отговор.
    Аз лично не бих взел БМВ-то заради цената.
    Просто ако погледнеш реално за поне 50% по-голяма цена може да си направиш сметката и да видиш, че алфата за парите, които ще дадеш е по-добрия избор.
    Точно за това го има и този форум, защото ако цената беше 1:1 на двете коли, малко фенове (истински запленени от марката, а не сдобили се с Алфа със стечение на обстоятелствата) биха избрали Алфата.

Ако питаш коя кола е по-добра технологично, то БМВ-то има доста повече технологии в нея. Може да предложи и повече екстри. Съответно е и по-добрата кола.
    Last edited by BO; d.m.y г., 20:32.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
      Ако кажеш за какво за теб е по-добро, тогава ще имаш и по-конкретен отговор.
      Аз лично не бих взел БМВ-то заради цената.
      Просто ако погледнеш реално за поне 50% по-голяма цена може да си направиш сметката и да видиш, че алфата за парите, които ще дадеш е по-добрия избор.
      Точно за това го има и този форум, защото ако цената беше 1:1 на двете коли, малко фенове (истински запленени от марката, а не сдобили се с Алфа със стечение на обстоятелствата) биха избрали Алфата.

Ако питаш коя кола е по-добра технологично, то БМВ-то има доста повече технологии в нея. Може да предложи и повече екстри. Съответно е и по-добрата кола.
      И какви екстри повече може да предложи тази тройка от 159,че ми стана интересно

Изключваме стойката за чаша,макар че в 159 има нещо подобно
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
        И какви екстри повече може да предложи тази тройка от 159,че ми стана интересно

Изключваме стойката за чаша,макар че в 159 има нещо подобно
        Ами много повече технологии има вътре.
        Ако ти ми кажеш една екстра на 159-ката, която я няма в БМВ-то, аз ще ти казвам по 5, които ги няма в Алфата, обещавам
        A20DTH ЖТД ама не баш
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Така като гледам, темата трябва да е Алфа vs БМВ
          sigpic
          SCUDERIA ITALIA
          BMW 5-er
          BMW 7-er
          Fiat GP

Comment

• Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
            Виждам страха в очите ти Редакция хаха. Излизай БМВ то да ти обърне огледалата и да се приключи. За по-незапознатите ще кажа че "летящия холандец" кара най-бързата 59ка в БГ може би
            Виждаш ти страха ма аз виждам как вече ми се събраха един багажник на бърка маслото с водата - монстери да пия , ама последа не ми сгъваш пръстчетата и да има ама аз такова ....

---------- Post added at 19:13 ---------- Previous post was at 19:11 ----------

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
            Ето колега Ангелското оченце

Ето го скрапера изнасилвач много е груб

Ето я и мърдата.

Аз пиша само проверени факти и мога да ги докажа винаги
            Колега няма да коментирам другите ти постове но това сравнение което си направил говори за сериозни социални проблеми при теб, явно си човек който няма никакво чувство за комфорт в живота - успех ти желая с вижданията и няма да ти отговарям на грубите и с нищо не защитени мнения

---------- Post added at 19:15 ---------- Previous post was at 19:13 ----------

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
            Ами много повече технологии има вътре.
            Ако ти ми кажеш една екстра на 159-ката, която я няма в БМВ-то, аз ще ти казвам по 5, които ги няма в Алфата, обещавам
            Айдеее стига де и ние знаеме кво е технология, може да пробваме обратното какво ще ме накара да си купя БМВ - може би това че има адски много хора които го карат, еми точно това няма да ме накара да го направя, иначе в противен случей след 10 години всички ще караме електрически кутийки с еднакви емблеми и ще пиеме хапчета за дълбока депресия Гледам вече в западна европа силно наблягат на антидепресанти хахаххахахаа
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Тоест ? Дай конкретно мнение, плюсове минуси и т.н.
              Нали това казвам, няма как обективно да се сравняват. И двете коли са разкошни, а нямат нищо общо помежду си
              Ако трябва все пак да спомена нещо за протокола БМВ-то е с по-гадни седалки и с по-добра возия ..
              Last edited by code; d.m.y г., 21:25.
              sigpic
              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                Айдеее стига де и ние знаеме кво е технология, може да пробваме обратното какво ще ме накара да си купя БМВ - може би това че има адски много хора които го карат, еми точно това няма да ме накара да го направя, иначе в противен случей след 10 години всички ще караме електрически кутийки с еднакви емблеми и ще пиеме хапчета за дълбока депресия Гледам вече в западна европа силно наблягат на антидепресанти хахаххахахаа
                Ами най-елементарното може да те накара да си го купиш.
                Примерно, че е със задно предаване. Може пък да те кефи Не виждам алтернативата в Алфа, която мога да си купя и да не е изгнила
                А както каза, точно за това, че сме различни хора има и различни марки автомобили, различни цветове, различни предпочитания.
                Пък ако не те кефят стимулантите може накрая да минеш на депресанти, колкото и да ти казват, че стимулантите са по-добри от депресантите. Въпрос на личен избор.
                A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

Примерно, че е със задно предаване. Може пък да те кефи Не виждам алтернативата в Алфа, която мога да си купя и да не е изгнила
                  А както каза, точно за това, че сме различни хора има и различни марки автомобили, различни цветове, различни предпочитания.
                  Пък ако не те кефят стимулантите може накрая да минеш на депресанти, колкото и да ти казват, че стимулантите са по-добри от депресантите. Въпрос на личен избор.
                  Точно задното ще ме накара да НЕ го купя Купувам си 159 Q4 и вадим бмв-та от преспите в наще ширини хииххихи. Иначе за другото споделям
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Примерно, че е със задно предаване. Може пък да те кефи
                    Точно задното,няма как да ме накара да си го купя.Ще ми се наложи да си купувам още една кола за зимата....
                    Точно в големия сняг се връщах от Турция с БМВ с чисто нови зимни гуми...Благодаря...едва се прибрах с 40.
                    Mercedes ML 63 AMG 07'
                    159 TI 2.4JTDm SW 09'
                    156 2.0 20V Turbo
                    VW Phaeton 3.0 TDI 09'
                    sigpic

Comment

• Понеже питахте, между конкретните модели бих избрал Алфата. По няколко причини:
                      Първо, много по-приятна е за управление. БМВ-то има лек и неинформативен волан, почти като градска малолитражка, алфата е директна. За мен това е важно.
                      Стандартните седалки на 159-ката са несравнимо по-удобни от стандартните седалки на е90. Ама несравнимо.
                      Таблото на алфата е по-ергономично и шофьорски ориентирано. На БМВ е разпиляно и нелогично подредено.
                      Пътното поведение на алфата е доста по-добро в завои.
                      Алфата има по-красив дизайн.

Предвид всички тези подробности, на които аз държа, предвид, че в реални условия динамиката на двете е еднаква, т.е. както ще изпреварвам с БМВ-то, така и с Алфата, категорично избирам 159-ката, дори да са на една цена с 320-ката.
                      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                        ашколсун, не съм ли ти давал мойта до са бе ?
                        Обади се за тест-драйвче като си в Бургас и ще видим Колето дали е прав, фантата от мен.

Comment

• Първоначално публикувано от V_A_N_K_A_T_A Покажи съобщение
                          Точно задното,няма как да ме накара да си го купя.Ще ми се наложи да си купувам още една кола за зимата....
                          Точно в големия сняг се връщах от Турция с БМВ с чисто нови зимни гуми...Благодаря...едва се прибрах с 40.
                          Купи си X5, X6 бе

Всеки въздиша носталгично, по Алфа Ромео от периода на задното и си мечтае за големи мотори. Е това го предлага БМВ към днешна дата. 4x4 го има на всичките им модели a не с фенер да ги търсиш.

Не искам да остане някои с грешно впечатление за мнението ми 159 е много хубава кола и много я харесвам, но с Е60 не участва в нито една съпоставка. И за мъртвите или добро или нищо. 2,4 е мотор които не се предлага вече на Алфа Ромео така че хубав, лош няма го
                          Fiat Punto 1.4GT 1996
                          Hyundai Tucson 2.0 2007
                          Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Спокойно, момчета, никой не е очаквал, че в този форум някой ще предложи 'БМВ' пред 'Алфа Ромео'

П.П.
                            Зико не случайно пита за 'xd'
                            sigpic

Comment

• тя си е в бургас, зазимена ;D

иначе, дайте да не се излагаме, че много хора четат форумите и ще ни се подиграват накрая

да се съгласим, че всичко има своите плюсове и минуси, кой каквото му е на душа и те тва е баце, некоя сгодна женица ;D
                              sigpic
                              днес съм в почивка ---

Comment

Купи си X5, X6 бе

Всеки въздиша носталгично, по Алфа Ромео от периода на задното и си мечтае за големи мотори. Е това го предлага БМВ към днешна дата. 4x4 го има на всичките им модели a не с фенер да ги търсиш.

Не искам да остане някои с грешно впечатление за мнението ми 159 е много хубава кола и много я харесвам, но с Е60 не участва в нито една съпоставка. И за мъртвите или добро или нищо. 2,4 е мотор които не се предлага вече на Алфа Ромео така че хубав, лош няма го
                                Аз неслучайно сравнявам с е90, не с е60.
                                Що не сравним иначе 166 с е46 .
                                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Working...
                                X